sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Pro Academic file

Nämä kaksi muistikirjaa ovat sarjaamme "vanhat aarteet", olen ostanut ne Akateemisesta joskus 90-luvun puolella, -98 tai -99. Silloin nuo muistikirjat olivat minusta hienointa ja upeinta, mitä suinkin kirjakaupoissa oli tarjolla (kyllä, olin silloin jo tukevasti koukussa, en vain tajunnut sitä itse...), myönnän että hienoja ne ovat edelleen. Niin minä ostinkin noita isoja vihkoja näiden kahden lisäksi vielä ainakin kolmannen, luultavasti tuollaisen graffitinharmaan. Se toimi joitain vuosia leikekirjanani. Tiedättehän, liimailin sinne kuitteja, leffalippuja, pääsylippuja, mitä tahansa mitä vikkelästi liikkuvan opiskelijaneitosen elämästä kertyi. Harmi ettei innostukseni kestänyt kovin kauaa ja nyt taitaa leikekirjakin olla kateissa. Ei se ainakaan ollut hyllyssä samassa paikassa kuin nämä kaksi.

Pro Academic Filen merkin alta löytyi myös muuta tavaraa, kuten pahvisia diskettikoteloita ja pienempiä kierrevihkoja. Sitä en muista olivatko ne pienemmät vihot viivoitettuja vai blankoja, mutta veikkaan jälkimmäistä. Kerron sitten, jos sellainen löytyy vielä tuolta aarrekasastani, joka on jo vuosia lojunut kirjahyllyni ylähyllyllä riippumatta siitä, miten monta kertaa olen muuttanut siinä välissä. Ja valitettavasti se graffitinharmaa diskettikotelo on tainnut joutua roskiin samalla kuin korputkin.

Joka tapauksessa nämä kirjat ovat A4-kokoisia ja niissä on noin 8 millin viivoitus. Molemmat kirjat ovat edelleen tyhjiä, tosin sinisen kannessa on vanha piirianalyysin kurssista kertova tarra ja yksi sivu on revitty irti. Viivoitettu vihko joutui väistymään ruutuvihon tieltä, kun piti piirrellä kaikenmoisia käyriä ja käppyröitä koordinaatistoon. Siinä hommassa ruutuvihko pesee viivallisen 3-0.

Ei kommentteja: