maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Kirjakauppakäyntejä

Yleensä kiertelen ja shoppailen Tampereen keskustan suurissa kirjakaupoissa, Suomalaisessa ja Akateemisella, aika usein myös Sokoksen kirjaosastolla. Kouluni TAMKin kirjakaupassa tulee käytyä joskus, mutta sieltä harvemmin löytää mitään ostamisen arvoista. No, kynävalikoima on hyvä ja kansioita löytyy vähän joka lähtöön.
Viime viikolla tuli kuitenkin käytyä TTY:llä sijaisevassa Juvenes-kirjakaupassa. Se oli tietystikin painottunut tekniikan alan oppikirjoihin, mutta oli siellä jonkinlainen perusvalimoika toimistotarvikkeitakin. Jopa niin, että löysin kaksipuolista teippiä! Muistikirjoja ja vihkoja sen sijaan ei ollut juuri nimeksikään, mutta tarttui sieltä mukaan Kariston marmorikuvio-kantinen blanko muistikirja. Ei mikään niin kauhean ihmeellinen, ihan nätti kyllä, mutta olen nähnyt tuota tai tuontyyppistä aiemmin jossain muuallakin. Kuvia tulee kun ehtii.

Viikonloppuna tein pikavisiitin myös Nurmijärven paikalliseen eli Pratikankuja 1:ssä sijaitsevaan Kirjakallioon. Sekin oli pieni pettymys, muistikirjojen valikoima oli niin peruskamaa, että itkettää. Niitä samoja saamarin Paperblankeja kuin täälläkin joka puolella, olkoonkin että ne ovat kovin hintavia (eikä minulla ole yhtään, vielä). Miten ne valikoimat ovat joka puolella niin samat?!

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Mielenkiintoinen harrastus sinulla. Itse pidän uusien päiväkirjojen hankkimisesta, vaikka nykyään päiväkirjan piti on jäänyt. Kauniita asioita on silti kiva omistaa. Varsinkin kiinalaistyyppiset muistivihot uppoavat minuun.

Sirpale kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit: kauniita asioita on kiva omistaa. Tai edes katsella kauppojen hyllyissä. Siihen kai aika moni keräilyharrastus perustuukin, ei vain tämä minun.